© Yeraltı Haber 2021

2021 Avrupa Jeotermal İnovasyon Ödülü Adayları!

Avrupa Jeotermal Enerji Konseyi (EGEC) Ruggero Bertani Avrupa Jeotermal İnovasyon Ödülü için altı finalist belirlendi.

AIMEN Teknoloji Merkezi’nin Projesi (İspanya)

Jeotermal tesisler için "korozyon izleme sondası" projesi: Tasarlanan bu yeni elektrokimyasal tabanlı sensörler, herhangi bir görünür hasar ortaya çıkmadan çok önce, boru sistemlerindeki en küçük korozyon değişikliklerini bile gerçek zamanlı olarak sürekli izlemek ve böylece gelecekteki tehlikeli arızaları önlemek için yapıldı.

AIMEN’in geliştirdiği elektrokimyasal bazlı sensörler, elektrik santralinin ömrünün genel olarak uzatılmasına ve işletme ve bakım maliyetinin düşürülmesine katkıda bulunabilir.

ENGIE Solutions / Antea Group’un Projesi (Fransa)

Bu proje, jeotermal rezervuardan birden çok kez geçerek üretkenliğini önemli ölçüde artıran bir sondaj kuyusunun yenilikçi bir çoklu drenaj tasarım modelidir. ENGIE Solutions tarafından geliştirilen ve Antea Group ve diğer ortaklarla birlikte inşa edilen bu proje, bir jeotermal rezervuarın üretkenliğini neredeyse ikiye katlayabilir.

EuGeli Projesi (Fransa)

Eramet tarafından yürütülen bu proje, Fransa / Almanya Yukarı Ren Grabeni’nde bulunan jeotermal sulardan lityum çıkarılmasını sağlıyor. Bu proje, lityumun jeotermal sulardan basınç altında ve yüksek sıcaklıkta doğrudan çıkarılmasının teknik fizibilitesini göstermektedir.

Hunosa Projesi (İspanya)

Projeleri, eski kömür madenlerinin suyunu yenilenebilir bir kaynak olarak kullanarak kapalı kömür madenlerini jeotermal bir bölgesel ısıtmaya dönüştürdü. Sistem, suyun termal enerjisini kullanır ve sudan suya ısı pompalarının kullanılması sayesinde Mieres vatandaşlarına ısıtma ve kullanım sıcak suyu sağlar.

MegaWatt Solutions Nordic AB Projesi (İsveç)

Tüm sistemin enerji performansını izleyen çok sayıda kontrol özelliğine sahip bir SCADA sistemi ile donatılmış entegre bir ısı pompası çözümü (E-Box) geliştirdiler.

MegaWatt Solutions, büyük konut ve ticari binalardaki fosil yakıtların değiştirilmesi ve bölgesel ısıtma şebekelerindeki küçük ve orta ölçekli enerji merkezlerinin değiştirilmesi için alternatif bir çözüm olarak jeoenerjiye geçişi amaçlamıştır.

ON Power Projesi (İzlanda)

Eko-endüstriyel Jeotermal Parkı, küçük ölçekli bir hidrojen üretim birimi ve bir karbon yakalama tesisi için Hellisheidi jeotermal tesisinden gelen fazla enerji kaynağını kullanmaktadır.

 

EGEC Genel Sekreteri Philippe Dumas “Bu 6 proje önerisiyle finalistler özgünlük, yenilikçilik ve güvenilirlik sergiliyorlar. Alınan 15’ten fazla uygulamanın yüksek kalitesi zorlu bir rekabete yol açıyor ve jeotermal sektörünün durmak bilmeyen yeniliklerle dolu olduğunu gösteriyor. Bu ödül, ustaca projeleri desteklemek için harika bir fırsat ve her yıl bu kadar çok iyi ve yenilikçi proje almaktan onur duyuyoruz ” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER