© Yeraltı Haber 2021

224 Bin Ton Kaya Tuzu Üretimi Yapılacak!

Iğdır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kaya tuzunun işleneceği tesis olan Rafine Tuz Üretimi Tesisinin temel atma töreni düzenlendi.

Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, törende yaptığı konuşmasında, "Bu tesisinin bütün yatırımcılara örnek olması temennisiyle, bütün yatırımcıları Iğdır'a yatırım yapmaya bekliyoruz. Bu çok önemli bir yatırım, umut ediyoruz ki böylesi yatırımlar artsın, bütün yatırımcılarla burada yeni temel atma törenleri olsun. Biz devlet olarak üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız." dedi.

Tesisin işletme müdürü Cengiz Sarı ise törende yaptığı konuşmasında tesiste Tuzluca ilçesinde yer alan kaya tuzunun işleneceğini belirterek, şunları söyledi:

"Ürettiğimiz tuzu hem yurt içindeki pazara sunacağız hem de yurt dışına ihracatını yapacağız. Burada tesisimizin her iki etabının da bitmesiyle yılık 224 bin ton tuz üretebileceğiz. Türkiye'nin tuz üretiminde en büyük fabrikalarından biri olacağız. Tesisimiz, İç Anadolu Bölgesi'nden buraya kadar bölgede rafine tuz üretimi yapan ilk tesis olacak."

Konuşmalarının ardından, Sarıibrahim, tesisin işletmecisi Mehmet Sürkit ve protokol üyelerinin katımlıyla temel atıldı.

OSB'deki 15 bin metrekare alana kurulacak tesiste, Tuzluca kaya tuzunun işlenerek, yurt içinde satılmasının yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Rusya ve Irak gibi ülkelere ihracatının yapılması hedefleniyor.

İki etaptan oluşması planlanan tesiste, ilk etap yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak. Bu etapta yıllık 64 bin ton tuz üretilmesi hedefleniyor.

Tesisin ikinci etabının da ise yıllık 224 bin ton tuz üretimi yapılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER