© Yeraltı Haber 2021

36 Kişinin Hayatını Kaybettiği Rıza Bey Apartmanı'nın Bilirkişi Raporu

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, İzmir'deki depremde yıkılan binalardan Rıza Bey Apartmanı'nda 36 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin ise yaralandığı anımsatıldı.

İzmir depreminde 37 kişinin hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı'na ilişkin Dokuz Eylül birçok üniversitenin öğretim görevlilerinden oluşan bilirkişi heyetince hazırlanan rapor, davanın görüleceği İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Heyet tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, şunlara yer verildi:

"Rıza Bey Apartmanı binasının projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik hataları, yapım denetimindeki yetersizlik nedeniyle yıkılmış olduğu görüşüne varılmıştır.

Ayrıca yapının daha önce deprem nedeni ile hasar aldığı, bu hasardan sonra projesiz, izinsiz ve kontrolsüz bir tamirat işlemi geçirdiği tespit edildiğinden, bu işlemin de yapının tamamen yıkılmasında etkisi olabileceği değerlendirilmektedir."

Hazırlanan iddianamede "Şüphelilerin 1. derece deprem bölgesi olan İzmir'de mevzuata ve yapı tekniğine aykırı şekilde gerçekleştirdikleri eylemlerin sonuçlarını öngördükleri ancak buna rağmen mevzuata ve yapı tekniğine aykırı davranarak açıklanan eylemleri gerçekleştirdikleri sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır." ifadesine yer verildi.

Davanın iddianamesinde, sanıkların, "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan cezalandırılması istendi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER