© Yeraltı Haber 2021

4 Ayda 51 Milyon Varillik Petrol Taşıması!

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Boru Hattı'nda yılın ilk 4 ayında 51 milyon varillik Azerbaycan petrolü taşındı. 

British Petroleum (BP) Azerbaican internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile 2021 yılının ilk 3 ayında Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı'nın verilerini paylaştı. Bu hattan ilk 3 ayda 51 milyon varil (6,7 milyon ton) petrol taşındığını açıkladı. BTC hattının faaliyete geçtiği 2006 yılından bu yılın ilk 4 ayına kadar Ceyhan Limanı'na nakledilen toplam ham petrol miktarı ise 3,62 milyar varil (482 milyon ton) oldu.

Ayrıca açıklamada BTC’nin, yılın ilk çeyreğinde işletme harcamalarına 41 milyon dolardan fazla ve sermaye harcamalarına 6 milyon dolardan fazla harcadığı bildirildi.

BTC hattı, Azerbaycan’dan gelen petrolü, Türkiye’nin Akdeniz kıyısında bulunan Ceyhan deniz terminaline; Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye hattını izleyerek taşıyor. BTC Petrol Boru Hattı ile daha çok Azeri-Çırak-Güneşli yatağından çıkarılan ham petrol ve Şahdeniz yatağından çıkarılan kondensat taşınıyor. Buna ek olarak 1768 kilometrelik bu hatla Azerbaycan'ın yanı sıra Rusya, Türkmenistan ve Kazakistan petrolü de taşınıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER