© Yeraltı Haber 2021

400 Milyon Dolarlık Qazaq Soda Fabrikasının Temeli Atıldı!

Yıldırım Şirketler Grubu'nun 400 milyon dolarlık yatırımla kurulacak Qazaq Soda fabrikasının temeli atıldı.

Yıldırım Şirketler Grubu tarafından Kazakistan’da kurulması planlanan soda külü fabrikası için Jambıl eyaletinde temel atma töreni yapıldı.

Düzenlenen törene, Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov, Yıldırım Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Jambıl Eyaleti Valisi Berdibek Saparbayev ve birçok ilgili katıldı.

Bakan Atamkulov, törende yaptığı konuşmada, temelini attıkları tesisin ülkenin sıfır atık teknolojili ilk fabrikası olacağını belirtti.

Atamkulov konuşmasında, “Soda külü üretimi için yerli bir tesisin faaliyete geçirilmesiyle ülkemizin bu ürüne yönelik iç ihtiyacı karşılanmış olacak. Ayrıca bölgede kalıcı istihdam gücü sağlanacak.” dedi.

Üretim 2024 Yılında

Qazaq Soda fabrikasının 2024’te üretime başlaması hedefleniyor. 400 milyon dolarlık yatırımla kurulacak tesisin yıllık kapasitesinin 400 bin ton olması planlanıyor. Fabrikada soda külünün yanı sıra 500 bin ton ham kalsiyum klorür ile 100 bin ton da tuz üretilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER