43 Milyon Yıllık Dört Ayaklı Balina Fosili Bulundu!
YER BİLİMLERİBalinaların karadan denize geçişi ile ilgili araştırma yapan bilim insanları, dört ayaklı bir balina türünün 43 milyon yıllık fosilini keşfettiklerini açıkladı.
Konuyla ilgili çalışma yürüten araştırma ekibi, yeni keşfedilen balina türünün hem suda hem de karada yaşayan bir tür olduğunu açıkladı. Balina fosilinin Mısır’da bulunduğu ve bu türün bir grup soyu tükenmiş balina olan Protocetidae'ye ait olduğu söylendi.
Fosilin, bir zamanlar denizlerle kaplı olan ve balinaların gelişimini gösteren bir dizi keşif sağlayan Mısır'ın Batı Çölü'ndeki orta Eosen kayalarında keşfedildiği bilgisi verildi.
Fosil daha sonra, incelemelerin yapılacağı Mansoura Üniversitesi Omurgalı Paleontoloji Merkezi'ne (MUVP) götürüldü. Phiomicetus anubis adlı balinanın tahmini vücut uzunluğunun yaklaşık üç metre ve vücut kütlesinin ise yaklaşık 600 kilogram olduğu tahmin ediliyor.
Mevcut konu ile ilgili Proceedings of the Royal Society B dergisinde yayınlanan makalenin baş yazarı Mansoura Üniversitesi Omurgalı Paleontoloji Merkezi’nden (MUVP) Abdullah Gohar, "Phiomicetus anubis, önemli bir yeni balina türü. Mısır ve Afrika paleontolojisi için kritik bir keşif" dedi.
İlginizi Çekebilir