© Yeraltı Haber 2021

781 Yıldır Uyuyan Fagradalsfjall Yanardağı Faaliyete Geçti!

İzlanda'nın güneybatısında bulunan Reykjanes Yarımadası'nda bulunan Fagradalsfjall Yanardağı, 781 yıl sonra faaliyete geçti ve lav püskürtmeye başladı.

Ülkenin meteoroloji ofisi olan İzlanda Meteoroloji Ofisi (IMO) , son haftalarda bölgede meydana gelen binlerce küçük depremin ardından, güneybatı İzlanda'da başkent Reykjavik yakınlarında volkanik bir patlama başladığını söyledi.

IMO'ya göre, patlama Perşembe sabahı bölgede tespit edilen yaklaşık 400 depremle yarımadada haftalardır artan sismik aktivitenin ardından meydana geldi.

Son üç haftadır her gün meydana gelen depremlerle, son zamanlarda olası bir patlamanın işaretleri vardı. Bölgede çalışan volkan bilimcileri; bölgede patlamadan önce sismik aktivitenin sakinleşmiş olmasına rağmen patlamanın gerçekleşmesinden dolayı şaşkın olduklarını belirttiler.

İzlanda Sivil Koruma ve Acil Durum Yönetimi Bakanlığı ise volkanik gazın havadaki etkilerinden kaçınmak için yanardağın birkaç mil yakınında bulunan insanlara pencerelerini kapatmalarını ve içeride kalmalarını tavsiye ediyor.

Fotoğraf: www.bbc.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER