© Yeraltı Haber 2021

95 Enerji Projesi ve 33 Madencilik Projesi’ne Teşvik Belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2021 yılının Haziran ayı itibarıyla 95 enerji yatırımına teşvik belgesi verdi. Madencilik sektöründe ise 33 proje için teşvik belgesi aldı.

Madencilik Sektöründeki Yatırımı En Yüksek Proje

Madencilik sektöründeki yatırım teşvik belgesi alan projeler arasında yatırım tutarı en yüksek proje, Malkara Enerji AŞ’nin Tekirdağ Malkara ilçesinde gerçekleştirilecek olan, 511.680 ton/yıl üretim kapasiteli linyit madenciliği projesi oldu. Bakanlık tarafından Malkara Enerji’nin projesine verilen teşvik paketi kapsamında; 7 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği; %80 vergi indirimi; %40 yatırıma katkı oranı; faiz desteği ve KDV gibi birçok teşvik desteği bulunuyor.

Enerji Sektöründe Yatırımı En Yüksek Olan Proje

Enerji sektöründe teşvik belgesi verilen projeler arasında yatırım tutarı en yüksek olan proje, 761.920.604 TL ile Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ’nin Muğla, Yatağan’da faaliyette olan 630MW gücündeki Yatağan Termik Santrali’nde gerçekleştireceği modernizasyon projesi oldu. Bakanlık tarafından projeye verilen teşvik paketi kapsamında; gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, faiz desteği, %80 vergi indirimi ve %40 yatırıma katkı oranı gibi teşvik destekleri yer alıyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER