© Yeraltı Haber 2021

AB Komisyonu Yunanistan’ın Yenilenebilir Enerji Planını Onayladı!

Avrupa Komisyonu, AB Devlet yardımı kuralları uyarınca, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi ve yüksek verimli kombine ısı ve güç için 2,27 milyar Euro’luk bir Yunan planını onayladı. Tedbir, Yunanistan’ın rekabeti gereğinden fazla bozmadan yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak ve Avrupa’nın 2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşma konusundaki yeni hedefine katkıda bulunacak.

Rekabet politikasından sorumlu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager şunları söyledi: “Bu plan, AB kurallarına uygun olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten çok çeşitli teknolojilere önemli destek sağlayacaktır. Sera emisyonlarında önemli azalmalara katkıda bulunarak Yeşil Anlaşma’nın hedeflerini destekleyecektir. Desteklenen ana teknolojiler için rekabetçi bir ihale süreci aracılığıyla yararlanıcıların seçimi, vergi mükelleflerinin parası için en iyi değeri sağlayacak ve olası rekabet bozulmalarını en aza indirecektir.”

Enerji Planı

Yunanistan, karada rüzgar, fotovoltaik, rüzgar ve fotovoltaik gibi çeşitli yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği depolama, biyogaz, biyokütle, çöp gazı, hidroelektrik enerji, konsantre güneş enerjisi ve jeotermal enerji ile desteklemek için yeni bir plan başlatma niyetini Komisyona bildirdi. Plan aynı zamanda yüksek verimli kombine ısı ve gücü de destekleyecektir.

 

 

Kaynak: yenader.org – jeotermalhaberler.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER