© Yeraltı Haber 2021

AB, Yaşananların Ardından Rusya'dan Kömür İthalatını Yasaklamayı Teklif Edecek

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Salı günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Rus güçlerinin Ukrayna'da bariz savaş suçları işlediği yönündeki haberlere doğrudan yanıt olarak Rusya'dan kömür ithalatını yasaklamayı önerdiğini söyledi.

Von der Leyen'in yıllık 4 milyar avro (4,4 milyar dolar) tutarında olacağını söylediği kömürle ilgili eylem, yeni sözleşmelerin yasaklanmasından önce üç aylık bir kesintiye izin verecek.

Von der Leyen, AB'nin ayrıca, ekstra kârları dondurmak için bir emanet hesabı da dahil olmak üzere, Rus petrolünü hedef alma konusundaki bir tartışmayı da ilerleteceğini söyledi.

Kömür hükmü, mevcut önlemleri güçlendirmeyi ve bu hafta AB büyükelçileri tarafından tartışılmak üzere belirlenen yasal boşlukları düzeltmeyi amaçlayan pakete eklendi. Von der Leyen, Avrupa Komisyonu'nun tarım ürünleri, insani yardım ve enerji için izin verilen istisnalar dışında çoğu Rus kamyon ve gemisinin bloğa girmesini yasaklamayı da önerdiğini söyledi.

Görüşmelerden haberdar olan bir Alman yetkiliye göre, daha önce Rus enerjisine ambargo koyma çabalarını engellemiş olan Almanya, Rusya'ya karşı kömür yasağını değerlendirmeye hazır olduğunu ve böyle bir hareketin zamanlaması konusunda AB ile görüşüyor.

Savaşın ne kadar devam edeceği her ne kadar belirsizliğini korusa da devam etmesi durumun da Avrupa Birliği bu konudaki yaptırımlara devam edeceği sinyallerini de her hafta onaylanan ve sunulan yasa ve yaptırım teklifleriyle net bir şekilde gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER