© Yeraltı Haber 2021

ABD Metalik Cevherler Sektörel Ticaret Heyeti

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından üye firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak amacıyla, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile 2011/1 sayılı "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ" çerçevesinde metalik cevherler özelinde “altın, alüminyum, bakır, çinko, gümüş ve kurşun” ürün gruplarında faaliyet gösteren üyelerin katılımı ile 27 Şubat – 4 Mart 2022 tarihleri arasında ABD/Salt Lake City’de SME Annual Conference & Expo 2022 ile eş zamanlı bir sektörel ticaret heyeti düzenlenmesi planlanmaktadır.
Söz konusu ticaret heyeti için, T.C. Ticaret Bakanlığı onayı alınması halinde, İMİB tarafından katılımcı firma temsilcileri  için destek tutarı oranında prefinansman sağlanacak ve anılan tebliğ kapsamında belirtilen %60 devlet desteğine ilave olarak, firmaların 2021 yılı maden ihracatının İMİB üzerinden geçen payları dikkate alınarak, firmalardan katılacak kişiler için %10 ile %30 arasında Birlik tarafından ilave destek sağlanacaktır. Heyet bitiminde gerçekleşen maliyetin, tahmini bütçede belirlenen ve firmalardan tahsil edilecek katılım bedelinden az olması durumunda, aradaki fark firmalara ödedikleri katılım bedeli dikkate alınarak iade edilecektir.
ABD metalik cevherler sektörel ticaret heyeti için firma kontenjanları sınırlı olup, firmalar tarafından ödenmesi gereken avans bedeli katılımcı başına 200 USD’dir.

Detaylar: https://www.imib.org.tr/tr/faaliyetler/fuarlar-ve-heyetler/abd-metalik-cevherler-sektorel-ticaret-heyeti

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER