© Yeraltı Haber 2021

ABD'nin Enerjideki Yeni Modası!

ABD'de güneş ve rüzgar enerjisini depolamada kullanılan piller, ülkenin bir numaralı enerji kaynağı doğalgazın önemini azaltmaya başladı.

Yaklaşık 10 yıl önce ABD’de doğalgaz, o dönemin en büyük enerji kaynağı olan kömürün yerini almıştı. ABD Enerji Bilgi İdaresi, 10 yıllık süreçte 100'den fazla kömür santralinin ya kapatıldığını ya da doğalgaz santraline dönüştürüldüğünü açıkladı.

ABD’nin gazetelerinden olan Wall Street Journal’ın yaptığı habere göre, doğalgaz da kömür gibi yerini kaybedebilir. Çünkü, yeşil enerjiyi depolayan pillerin maliyeti giderek azalmakta. Bu durum, şirketlerin doğalgazı terk ederek güneşle rüzgar enerjisine ve depolama pillerine yönelmesine sebep oluyor.

Bu şirketlerden biri olan Vistra Enerji şirketi, 36 doğalgaz santraliyle ülkenin en büyüklerinden biri olmasına rağmen artık yeni bir doğalgaz santrali satın almak veya inşa etmek yerine gözünü yenilenebilir enerjiye dikmiş vaziyette. "Durup işimizin batmasını izlemeyeceğim" diyen CEO Curt Morgan, güneş enerjisi çiftliği ve depolama ünitelerine 1 milyar dolardan (yaklaşık 8 milyar 350 milyon TL) fazla yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER