© Yeraltı Haber 2021

Ağrı'nın Altın Bulunan Köyünde İlk Adım Atıldı!

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde altın rezervi bulunduğu geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Koza Altın İşletmeleri Müdürü Kemal Öcal ilçeye gelerek ilk adımı attı ve tesisin kurulacağı bölge ile ilgili incelemelerde bulundu.

Ağrı Valisi Osman Varol, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Alper Balcı ile Koza Altın İşletmeleri Müdürü Kemal Öcal’ın oluşturduğu bir ekip, tesisin kurulacağı alana gelerek gerekli incelemeleri yaptılar.

Balcı ve Öcal, inceleme sonrası Mollakara köylüleri ile bir araya geldi. Bölgede kurulacak tesis hakkında köy halkıyla karşılıklı sohbet edip bilgi alışverişinde bulundular.

Diyadin Kaymakamı Alper Balcı açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, “Valimiz Sayın Osman Varol’un talimatlarıyla bugün Mollakara köyüne giderek Koza Altın İşletmeleri Müdürü Kemal Öcal beyle birlikte tesisin kurulacağı alanda incelemelerde bulunduk. Daha sonrasında köy sakinleriyle de bir araya gelerek tesisin kurulmasıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Diyadin ilçemize yatırım kararının alınmasını çok önemli bir adım olarak görüyoruz.

Alınan yatırım kararıyla birlikte tesisin temel atma işlemleri de Ramazan Bayramı sonrası gerçekleştirilecek. Allah’ın izniyle tesisin kurulmasıyla birlikte bin kişiye iş imkânı doğacak. Biz de bu noktada işe ihtiyacı olan vatandaşlarımızı burada işe alarak çalışmalarını sağlayacağız" dedi.

Fotoğraf: edgeonly.com/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER