© Yeraltı Haber 2021

Akköprü Hidroelektrik Santrali’nde Hedef 2000 MW

Aydem Yenilenebilir Enerji, 605 milyon lira ile kazandığı ihale sonucu devraldığı Akköprü HES’i 49 yıl işletecek.

Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ, Elektrik Üretim AŞ’ye ait Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Akköprü Hidroelektrik Santrali’nin (HES) özelleştirme ihalesini, 605.000.000 liralık teklifle kazandı. 

Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı konu ile ilgili yaptığı açıklanmasında, “Akköprü HES’in alımı, 5 yıl içerisinde portföyümüzün gücünü iki katına çıkararak 2.000 MW seviyelerine ulaşma hedefimiz açısından çok önemli bir adım. Bu yatırım iştahıyla, yenilenebilir enerjiyi her zaman olduğu gibi odağımıza alarak portföyümüzü geliştirecek fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Akköprü HES'in de Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ bünyesine katılmasıyla, şirketin sahip olduğu santral sayısı 26’ya; toplam kurulu gücü ise 1.020MW düzeyinden, 1.135MW düzeyine yükseldi.

Dalaman Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) 

Muğla'nın Dalaman ilçesinde Dalaman Çayı üzerindedir. Santral, 115 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 129. Muğla'nın ise 4. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 49. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Dalaman Akköprü Barajı ve HES’de ortalama 202.145.729 kilovatsaat elektrik üretimi yapılmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER