© Yeraltı Haber 2021

Alparslan Bayraktar Gastech 2024'e Katıldı

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD Houston’da gerçekleştirilmekte olan Gastech 2024 Enerji Forumuna katıldı.

Forum kapsamında üst düzey ikili görüşmeler ve oturumda konuşma gerçekleştirilen Bayraktar oturum konuşmasıyla ilgili olarak X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “ülkemizin enerji dönüşüm vizyonunu anlatan bir konuşma gerçekleştirdik. Özellikle doğal gaz alanında yaptığımız altyapı yatırımları ve arz çeşitlendirmesi ile elde ettimiz potansiyele vurgu yaptık.  Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretimimizi artırarak ve Karadeniz’de yeni sondaj çalışmaları yaparak enerji arzında yerli kaynaklarımızın payını artıracağız. Uluslararası enterkonneksiyon hatlarımız ve yeniden gazlaştırma altyapımız ile birçok farklı kaynaktan doğal gaz tedarik edebiliyoruz. Kendi gazımız, boru hatlarımız ve güçlü yeniden gazlaştırma kapasitemiz sayesinde doğal gaz alanında adeta bir Türk harmanı elde ediyoruz. Bu sayede hem bölgemizin hem Avrupa’nın enerji arz güvenliğine katkı sağlayarak doğal gazda merkez ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi.

Alparslan Bayraktar, ABD de Houston’da gerçekleştirilmekte olan Gastech 2024 Enerji Forumu’nda gerçekleştirilen ikili görüşmeleri de X sosyal medya hesabından duyurdu.

Bayraktar, Libya Petrol ve Gaz Bakanı Sayın Khalifa Rajab Abdulsadek ile görüşmesiyle ilgili, “Petrol ve doğal gaz aramacılığı başta olmak üzere hidrokarbonlar alanında gerçekleştirebileceğimiz iş birliği imkanlarını değerlendirdik” dedi.

Bayraktar, Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Sayın Karim Badawi ile görüşmesiyle ilgili, “Doğal gaz altyapısına yaptığımız yatırımlar çerçevesinde Mısır ile geliştirebileceğimiz iş birliği imkanlarını değerlendirdik. Somut adımlar atmak üzere tekrar bir araya gelme konusunda mutabık kaldık.” dedi.

Bayraktar, Hindistan Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Sayın Shri Hardeep S. Puri ile görüşmesiyle ilgili, “Enerji dönüşüm sürecinde yaşanan ortak zorlukları ve fırsatları ele aldık. Bu kapsamda birlikte çalışabileceğimiz başlıkları değerlendirdik” dedi.

Bayraktar, Nijerya Petrol Kaynakları Devlet Bakanı Sayın Ekperikpe Ekpo ile görüşmesiyle ilgili, “Hidrokarbon alanında potansiyelin altındaki ilişkilerimizi geliştirmek için somut adımlar atma noktasında ortak niyetimizi ortaya koyduk” dedi.

Bayraktar, Vitol CEO’su Russel Hardy ve Baker Hughes CEO’su Lorenzo Simonelli ile görüşmesiyle ilgili, “Hidrokarbon alanında ortak projeler yürüttüğümüz her iki şirketle önümüzdeki sürece ilişkin yeni iş birliği imkanlarını değerlendirdik” dedi.

Bayraktar, ABD Dışişleri Bakanlığı Enerjiden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Sayın Geoffrey Pyatt ile görüşmesiyle ilgili, “Bölgedeki güncel gelişmelerin enerji sektörüne yansımaları ile bölgemizin enerji arz güvenliğine yönelik atabileceğimiz ortak adımları ele aldık” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER