© Yeraltı Haber 2021

Alrosa, Zimbabve'de 22 Yeni Elmas Yatağı Keşfetti

Güney Afrika başkanı Emmerson Mnangagwa'ya göre Rus madenci Alrosa PSJC, Zimbabve'de 22 yeni elmas yatağı keşfetti.

Zimbabve Enformasyon Bakanlığı, hafta sonu New York'ta Mnangagwa'nın yorumlarına atıfta bulunarak, Alrosa'nın elmas yataklarından yalnızca ikisi üzerinde çalışmasına izin verilirken, geri kalanının diğer yatırımcılara sunulacağını söyledi. Başkan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturum aralarında bir iş toplantısına katıldı.

Rus şirketi, e-postayla gönderilen bir yorum talebini reddetti.

2019 yılında Alrosa, Ülkedeki değerli taşları ortaklaşa keşfetmek için devlete ait Zimbabwe Mining Development Corp. ile bir anlaşma imzaladı. O sırada şirket, ülkede sahip olduğu 40 elmas madenciliği ruhsatının bir kısmını keşfetmek için 12 milyon dolar harcayacağını söyledi.

Elmas endüstrisindeki birçok kişi, Ukrayna'nın işgalinden ve madencilik devi Alrosa'nın ABD yaptırımlarına maruz kalmasından sonra Rus değerli taşlarıyla uğraşmayı reddediyor.

Salı günü Zimbabve'ye döndükten sonra Mnangagwa, ABD merkezli yatırımcıların madencilik ve tarım da dahil olmak üzere bir dizi sektöre ilgi duyduğunu söyledi. Devlete ait Zimbabwe Broadcasting Corp., bu yatırımcılardan bir grup gelecek ay fırsatlara bakmak için ülkeye geleceği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER