© Yeraltı Haber 2021

Altın Keşfi İçin Yeni Sondaj Çalışmaları!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Ağrı'da gazetecilere altın rezervi için yeni müjdelerin gelebileceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gülal, Koza Altın'ın 240 adet arama ruhsatı olduğunu ve 38 noktada sondaj çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kütahya, Çanakkale, Söğüt, Karadeniz ve bu bölgede sondajlarımız var. Bunlardan da olumlu neticeler alıyoruz. Bunların da raporlanmasının ardından yeni müjdelerle beraber halkımızın karşısına çıkmayı ümit ediyoruz." dedi.

Bulunan altın ve gümüşü hatırlatan Gülal, gelecek yılın sonu itibarıyla altın dökümüne başlamayı öngördüklerini aktardı. Gülal, bu doğrultuda 2023 yılından itibaren de yıllık 3-3,5 ton arası altın üretmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Gülal, gerekli izinlerin alınmasının ardından yeni keşif çalışmalarının başlayacağını belirttiği açıklamasında, "20 tonluk altın rezervi söz konusu. İlave olarak Van ve Ağrı, 16 tane daha arama ruhsatımız var. Bunlarla ilgili izin çalışmalarımız devam ediyor. O izinler tamamlandıktan sonra burada yapılacak sondaj çalışmalarından da olumlu neticeler elde edeceğimizi düşünüyoruz. Böylelikle hem tesisimizin ekonomik ömrünün hem de çıkaracağımız altın miktarının artacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Keşif Çalışmaları Devam Ediyor

Muhiddin Gülal, Koza Altın'ın 2019'da 11 ton, geçen yıl ise 8,1 ton altın üretimi gerçekleştirdiğinin bilgisini vererek, Türkiye'nin 42 ton olan yıllık altın üretimini gelecek 5 yıl içinde 100 tona, Koza Altın'ın ise üretimini minimum 15 tona yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Koza Altın'ın 240 adet arama ruhsatı bulunduğunu, 38 farklı noktada sondaj çalışmalarının devam ettiğini bildiren Gülal, "Kütahya, Çanakkale, Söğüt, Karadeniz ve bu bölgede sondajlarımız var. Bunlardan da olumlu neticeler alıyoruz. Bunların da raporlanmasının ardından yeni müjdelerle beraber halkımızın karşısına çıkmayı ümit ediyoruz." dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER