© Yeraltı Haber 2021

Amerika’daki Dev Tünellere Mono Steel İmzası!

Dev projeler için nitelikli çelik yapılar tasarlayan Türk firması Mono Steel; Avrupa, Afrika, İngiltere ve Avusturalya’nın ardından Amerika’da da çalışma yürütmeye hazırlanıyor. Mono Steel, Amerika’nın mega projesi ilan edilen 870 milyon dolarlık “Seattle Ship Canal Water Quality” projesinde yer alacak.

Mono Steel, Seattle’da yapılan ve şehrin mega projesi olarak adlandırılan ‘Ship Canal Water Quality’ projesi kapsamında şehir yeraltından devasa su taşıma tünelleri ile bağlanacak. Projede yer alan tek Türk firma olan Mono Steel projenin her adımında yer alacak.

Proje Detayları

870 milyon dolarlık projenin 2025 yılında tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında, arıtılmamış yağmur suyu ve kanalizasyonun, bölgedeki büyük su kütlelerine sızması önlenecek.

Proje ile birleşik kanalizasyon taşması olarak bilinen 276 milyon litre kadar kirli suyun her yıl Lake Washington Gemi Kanalı, Salmon Bay ve Lake Union'a akması önlenecek.

2020 yılında temelleri atılan ve fizibilite çalışmalarına başlanan projenin inşaatı ise Eylül ayında, tünelin batı ucu olan Ballard'dan başladı. 2025 yılında bitirilmesi planlanan projenin son durağı ise Wallingford.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER