© Yeraltı Haber 2021

Amerikan Manganez Pillerden %99'dan Fazla Lityum Kurtarıyor

Amerikan Manganez Inc. [AMY-TSXV; AMYZF-OTCQB; 2AM-FSE], tezgah ölçekli testler sırasında LFP (lityum demir fosfat) pil katot malzemelerinden %99'un üzerinde lityum geri kazanımı elde etti.

2016'dan beri şirket, nikel bakımından zengin (NMC), mangan bakımından zengin (LMO), kobalt bakımından zengin (LCO) ve şimdi LFP katot kimyalarından değerli pil malzemelerinin %100'e kadar çıkarılmasını kolaylaştırdı.

Bu pil katot kimyalarının tümü, yıldan yıla fiyatta %350'den fazla artış görülen lityum içermekte. Benchmark Mineral Intelligence'a göre, Çin'in 2022'de LFP katot üretimindeki tahmini payı %99 iken, UBS analistleri yakın zamanda küresel LFP pil pazar payına ilişkin görüşlerini 2030 yılına kadar %40'a yükseltti.

Yakın ve uzun vadede yerli ve kapsamlı bir pil geri dönüşüm pazar payı elde etmek için şirket, çeşitli lityum iyon pil kimyasalları için sağlam ve eksiksiz bir çözüm sağlamayı amaçlayan yenilik odaklı bir şirket olarak konumunu sağlamlaştırmaya devam etti. .

"Katot-lityumdaki nikel, manganez ve kobaltın değişen bileşimine ve hariç tutulmasına rağmen, lityum iyon pilin temel bir unsuru ve yüksek lityum ekstraksiyonu elde edebilen verimli ve çevre dostu geri dönüşüm süreçleri için önemli bir değer olmaya devam ediyor, Amerikan Manganez CTO'su Zarko Meseldzija, "Pil geri dönüşümüyle ilgili çeşitli konulardaki sürekli inovasyonumuza ek olarak, sürecimizin büyütülmüş çalışma koşullarını test eden devam eden tanıtım tesisi projesiyle yolumuza devam eden çok fazla ivmeye sahip olduğumuza inanıyorum." dedi.

Şirketin büyüme planı, şirketin patentli teknolojisini bir lisans ve ortak geliştirme iş modeli altında entegre etmek için pil, elektrikli araç ve katot üreticileri gibi potansiyel stratejik ortaklarla çalışmak.

RecycLiCo Battery Materials olarak faaliyet gösteren American Manganese Inc, lityum iyon pil atıklarını geri dönüştürmeye ve geri dönüştürmeye odaklanan bir pil malzemeleri şirketidir. Minimum işleme adımları ve %100'e kadar lityum, kobalt, nikel ve manganez ekstraksiyonu ile patentli, kapalı döngü hidrometalurjik süreç, yeni lityum iyon pillerin yeniden üretimine doğrudan entegrasyon için değerli lityum iyon pil malzemeleri oluşturuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER