© Yeraltı Haber 2021

Anadolu Madencilik Tarihinin Derinlerine İnecek Etkinlik

Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günleri’nin üçüncüsünde Anadolu Madencilik Tarihi ve Kastamonu’nun yeri konuşulacak.

Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinliklerinin üçüncüsünde önemli bir maden kenti de olan Kastamonu’da Anadolu’nun “Madencilik Tarihi” konuşulacak. Kent Müzesinin bu ayki etkinliğinin konuğu ise dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Ünsal Yalçın olacak.

Mart ayından bu yana her ay düzenli olarak yapılmaya başlayan Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günleri’nin üçüncüsü 28 Haziran Cuma günü, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda yapılacak. Saat 15.00’te başlayacak olan etkinlikte dünyada madenciliğin ilk kez başladığı Anadolu madencilik tarihi konuşulacak.

Kastamonu Kent Müzesi sorumlusu arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu bilim günleri etkinliklerinin önemine dikkat çekerek, “Kastamonu önemli bir madencilik kenti. İlimizde halen aktif devam eden madencilik faaliyetleri olduğu gibi Anadolu Madencilik Tarihinde de hem bir nirengi noktası hem de en eski maden sahalarından biridir. O nedenle değerli hocamız Prof. Dr. Ünsal Yalçın’ın biz Kastamonulularla paylaşacağı bilgiler çok değerli olacaktır” dedi.

Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günleri’nin üçüncüsü 28 Haziran Cuma günü, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda saat 15.00’te başlayacak.

Kastamonu Kent Müzesi sorumlusu arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu “Bilim Günleri” etkinlikleri ile ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının Kastamonuluları güncel bilim gelişmeleri ile buluşturmak, Kastamonu’yu evrensel bilimle yan yana getirmek olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER