© Yeraltı Haber 2021

Ankara-Sivas YHT Hattında Hedef 4 Eylül!

Ankara ile Sivas arasını kapsayan, 393 kilometre uzunluğa sahip Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin çalışmaları son gaz devam ediyor.

Proje kapsamında hat boyunca 66 kilometre uzunluğunda 49 tünel, 53 viyadük, 217 alt ve üst geçit ile 61 köprü ve menfez inşa edildi.

Ankara-Sivas YHT hattının büyük bir bölümünün tamamlanmasının ardından performans testleri yapılmaya devam ediliyor. YHT hattının 4 Eylül'de açılmasının hedeflendiği belirtildi.

Projenin ilerleyişi ile ilgili açıklamalarda buluan Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer Vatankulu, "Ankara-Sivas hattı test sürüşleri devam ediyor. 393 kilometre uzunluğunda zor bir coğrafya üzerinde yapıldı. Ankara-Sivas YHT hattında artık son günleri yaşıyoruz. İnşallah son testlerle ayarlar yapılmaktadır. Tahminen 4 Eylül itibariyle bütün YHT'yi Yiğidolar ile buluşturacağız" dedi.

İçinde bulunduğumuz pandemi sıkıntılarının proje çalışmaları içinde sıkıntı yarattığını belirten Vatankulu açıklamalarına, "Ankara-Sivas arasındaki 393 kilometrelik projenin tamamlanmasının ardından iki şehir arasındaki 12 saatlik ulaşım süresi tam bittiğinde yaklaşık 2 saate inecek. Hızlı trenin Sivas’ımıza gelmesi için canla başla çalışıyoruz. YHT'nin gelmesiyle birlikte inanç, sıla, kültür turizmi artacak ve kentimize bir değer katacak" şeklinde devam etti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER