© Yeraltı Haber 2021

Antalya-Konya Arasındaki En Kısa Güzergah 2022 Yılında Açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da Antalya-Konya tüneli yapımı devam ediyor.  Projenin tamamlanıp hizmete girmesiyle Antalya-Konya arasındaki en kısa güzergah sağlanmış olacak.

 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak olan 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde çalışmalar son hızda devam ediyor.

İbradı ile Konya'nın Derebucak ilçesi arasında 2013'te yapımına tek tüple başlanan, 2017'de ise ikinci tüp inşaatının başladığı Demirkapı Tüneli'nde ikinci tüpün ışığı görmesine 600 metre kaldı.

Karayolları Antalya 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, fiziki çalışmaların %80’i bitmiş durumda. 5 bin metrelik çift tüpten oluşan Demirkapı Tüneli'nin tek tüpü, nihai beton kaplama seviyesinde bitirildi. İkinci tüpte ise kazı-destekleme ve kaplama betonu çalışmaları sürüyor. Tünelle bağlantılı projelendirilen 67 kilometrelik yol çalışmalarında ise 28 kilometresi bitümlü sıcak karışımlı, 13 kilometresi sathi kaplamalı olmak üzere 41 kilometresi bölünmüş yol, standartları şeklinde tamamlandı.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Yol Yapım Kontrol Şefi Burkay Gökbaş tünel ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Konya-Antalya arası en kısa güzergah burası. Hedefimiz yıl sonuna kadar tünelde kazı destek ve kaplama beton çalışmalarını tamamlamaktır. Gelecek yıl da tünelde elektronik-elektromekanik işlerini tamamlayacağız. 2022 sonunda ise tünelin hizmete açılmasını planlıyoruz." cümlelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER