© Yeraltı Haber 2021

Arcadia, Bitterwasser Projesi'nde Jeofizik Araştırmasına Başladı

Arcadia Minerals (ASX:AM7), Namibya'da bulunan Bitterwasser Lithium Salamura Projesi'nde olası lityum açısından zengin tuzlu su hedeflerini aramak için bölgesel ölçekli bir jeofizik araştırma başlattığını bildirdi.

Çalışma, bölgesel ölçekte potansiyel tuzlu su birikintilerini tespit etmeyi ve projede lityumla zengin tuzlu su akiferleri için alt havzaları ve toplam havza derinliklerini ve ayrıca projede hidrotermal aktivite içeren tektonik yapılarla ilgili hedefleri belirlemeyi amaçlamakta.

Bitterwasser Havzası'nın boyutu ve çok sayıda çoklu hedef belirleme potansiyeli nedeniyle, ruhsatların en iyi bilinen bölümlerinden başlayarak bölümler halinde gerçekleştirilecektir.

Çalışma sırasında elde edilen sonuçlara bağlı olarak, hattın kapsama alanı ve yeri değişebilir.

Arcadia ayrıca, gerekirse ikinci aşamada bir takip çalışmalarının tamamlanacağını ve çalışmaların başarılı olması durumunda en iyi hedefler üzerinden bir sondaj programı planlanacağını da belirtiyor.

Bitterwasser Clay Mineral Resource'un bulunduğu Eden Pan’ın altındaki muhtemel elektriksel EC anomalisi, yaklaşık 50m derinlikte tuzlu su aktivitesinin "kuvvetli" bir göstergesidir, ancak test edilmeyi beklemektedir.

Anomali, Elektromanyetik araştırma yönteminin, sonraki hedef sondajı için tuzlu su akiferlerini belirlemek için verimli bir jeolojik araç olduğunu doğrulamıştır.

En az 2.000 hat-km uçuş yapılması ve araştırmanın 300 m derinliğe nüfuz edebilmesi bekleniyor ki bu da şirketin, Bitterwasser Yarı-Graben havzasının tahmin edilen taban kotuna erişebileceğini söylüyor.

Bitterwasser Projesi 4 arama ruhsatından (EPL 7614, 8101, 8102 ve 8103) oluşmaktadır ve Kalahari Çölü'nün batı kesiminde yer almaktadır.

Bölge, kırmızı Kalahari kum tepeleri ve 'iyi gelişmiş' tuzlalarla kaplı geniş bir Karoo jeolojisi ile karakterizedir.

Arcadia, Namibya'nın merkezindeki Hardap bölgesindeki Kalkrand ve Hoachans kasabaları arasındaki çiftliklerde bulunan Bitterwasser kompleksinde bugüne kadar tamamlanan çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

Bitterwasser tuz kompleksi, birkaç ayrı lityum-potasyum-bor taşıyan kil substrat tuz birlikteliklerinden oluşur ve daha büyük Kalahari havzasının batı kısımlarının çökelme gelişimi ile ilişkilidir.

Tuz sahası, Brukkaros volkanik sahası olan mineralizasyon kaynağına yakındır ve su besleme sondajlarından 39ºC'ye kadar yükselen yeraltı suyu sıcaklıkları rapor edilmiştir, bu da derinde yerleşik bir jeotermal ısı kaynağının ve mineralizasyon kaynağının varlığını göstermektedir.

Bitterwasser tuzlalarını oluşturan tortul paketlerin kalınlığı 30 m ila 100 m arasında değişir ve "önemli" tuzlu su akiferlerini barındırmak için yeterli boyut veya gözenekliliğe sahiptir.

Arcadia, Guernsey merkezli Namibya odaklı "çeşitlendirilmiş" bir metal arama şirketidir.

Şirket, lityum, tantal, paladyum, nikel ve bakır dahil olmak üzere bir dizi altın ve 'yeni dönem' metalleri araştırıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER