© Yeraltı Haber 2021

Ariana Resources Newmont Ortaklığını Duyurdu!

Ariana Resources daha önce ülkemizde de faaliyet göstermiş dünyanın en büyük altın madeni şirketi Newmont ile Güneydoğu Avrupa'da yapacağı arama faaliyetleri için yapmış olduğu ortaklığı duyurdu.

Türkiye’de altın madencilği alanında işletme ve arama faaliyetleri gösteren Londra Borsası’nda işlem gören Ariana Resources Plc (LON: AAU) %75 hissesini elinde bulundurduğu Western Tethyan Resources ile Newmont (NYSE: NEM & TSX: NGT) arasında Güneydoğu Avrupa’da yapılacak arama çalışmaları için ortaklık ve yatırım anlaşması yapıldığını duyurdu. Ortaklık, WTR ve Ariana tarafından kurulan arama ekipleri ile Bosna-Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’da bakır ve altın arama çalışmalarına odaklanacak.  

Yapılan anlaşmaya göre Newmont’un ortaklık bünyesinde  yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere 2.500.000 $ yatırım yapacağı belirtildi. Şirketler arasında yapılan anlaşmanın beş sene olduğu, daha sonra bu anlaşmanın tarafları tarafından sürenin uzatılabileceği bildirildi.

Ariana Resources Plc Genel Müdürü  Dr. Kerim Şener  ve Western Tethyan Resources Genel Müdürü Mentor Demi sektörün en büyük altın madeni şirketi Newmont ile yaptıkları anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER