© Yeraltı Haber 2021

Ariana Resources Türkiye Projeleri İçin Çalışma Programını Açıkladı

“Avrupa'da altın madenciliği AIM listesinde yer alan maden arama ve geliştirme şirketi Ariana Resources %23,5'ine sahip olduğu gelişmiş Türk projeleri hakkında bir güncelleme sunmaktan memnuniyet duyar”. Notuyla çalışma programını açıkladı.

Öne Çıkan Başlıklar:

Kızıltepe’de altın üretimi talimatlara uygun olarak devam ederken, devam eden sondaj programı ile çeşitli damar sistemlerinin uzantılarını test etmeye devam eden elmaslı sondaj programında 11.000 metre tamamlandı.

Kızıltepe, Kepez ve Kızılçukur'da elektrik ve manyetik yöntemleri içeren jeofizik programları, gelecekteki sondaj hedeflemesine yardımcı olmak için devam etmektedir.

Tavşan’da ikinci bir altın madeni inşaatı planlandığı gibi devam etmekte olup, toprak işleri oldukça ilerletilmiştir ve saha altyapı çalışmaları devam etmektedir.

Yaz boyunca tamamlanan detaylı jeolojik haritalama programının ardından Tavşan projesi ruhsatları genelinde toprak jeokimyası programı devam etmektedir.

Haritalama programı sırasında başka hedeflerin belirlenmesinin ardından, potansiyel kaynak uzantılarını belirlemek için 4.600 m'ye kadar sondaj çalışmaları başlatıldı.

Salınbaş Projesi'nde sondaj çalışmaları devam etmektedir. 6.300 m'den fazla sondaj yapılmıştır ve büyük ölçüde genişletilmiş bir programın parçası olarak bu hafta içinde ikinci bir sondaj makinesi sahada çalışmaya başlayacaktır.

Hizarlıyayla damarı boyunca (Salınbaş Projesi'nin bir parçası) jeolojik haritalama ve toprak örnekleme çalışmaları, gelecekteki bir sondaj programı için hazırlık aşamasındadır.

Genel Müdür Dr. Kerim Şener konuyla ilgili şunları söyledi:

"Zenit aracılığıyla ilgilendiğimiz tüm gelişmiş Türk projelerinde kaydedilen eş zamanlı ve önemli ilerleme bizi çok cesaretlendiriyor. Türkiye operasyonlarımızın yeniden yapılandırılmasıyla Zenit geçmişteki projelerde 36.000 m'nin üzerinde sondaj tamamladı. Ariana'nın bugüne kadar Türkiye'de tamamladığı toplam sondajın %40'ından fazlasını yalnızca iki yılda sonuçlandırdı.

Sondajın, Zenit tarafından kurulan özel saha ekiplerinin desteğiyle 2023 yılına kadar tüm gelişmiş projelerimizde sürdürülmesi bekleniyor. Aynı zamanda, jeofizik mühendislerimizin gözetimi altında, Kızıltepe proje alanı genelinde bir İndüklenmiş Polarizasyon/Özdirenç araştırması tamamlanmaktadır. Kızılçukur Projesi'nde drone manyetik araştırması da başlatılmıştır.

Elde edilen inceleme sonuçları, gelecekte başlanacak programlar sırasında mineralizasyonun potansiyel uzantıları için sondaj hedeflemesini iyileştirmek için kullanılacaktır.Bu incelemeler , 2014 yılından bu yana Şirket tarafından Türkiye projelerimizde yürütülen ilk yeni jeofizik programlarıdır.

Yaz boyunca, arama ekibimiz, Tavsan Projesi genelinde bir jeolojik haritalama ve numune alma programını tamamladı. Yakın zamanda ekibimiz, Hizarlıyayla damarı boyunca jeolojik haritalama ve toprak jeokimyası çalışmaları için Salınbaş Projesi'ne seferber oldu.

Önümüzdeki aylarda, Tavşan'daki kaynak tahmini ve sondaj sonuçları da dahil olmak üzere, Türkiye'deki bu arama programları hakkında güncellemeler sunmayı dört gözle bekliyoruz. Ayrıca, bu yılın sonundan önce çeşitli yatırım yaptığımız şirketlerimizin kaydettiği ilerleme hakkında güncellemeler sunmayı hedefliyoruz."

Ariana Resources Türkiye Yatırımları Hakkında:

Ariana, aktif madencilik projelerindeki çıkarları ve arama şirketlerine yaptığı yatırımlarla hissedarları için değer yaratma konusunda olağanüstü bir geçmişe sahip, AIM listesinde yer alan bir maden arama ve geliştirme şirketidir.Şu anki ilgi alanları arasında Türkiye'de altın üretimi, Kıbrıs ve Kosova'da bakır-altın arama ve geliştirme projeleri yer alıyor.

Zenit Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Özaltın Holding A.Ş. ve Proccea Construction Co. ortak girişimi Kızıltepe madeni, Tavşan ve Salınbaş projelerini kapsamaktadır.

Kızıltepe Altın-Gümüş Madeni, Türkiye'nin batısında yer almaktadır ve JORC ölçümüne göre 222.000 ons altın ve 3,8 milyon ons gümüş (Şubat 2022 itibarıyla) içermektedir. Maden 2017'den beri karlı bir üretim yapmaktadır ve en azından 2020'lerin ortalarına kadar yılda yaklaşık 20.000 ons altın üretmesi beklenmektedir. Franco-Nevada şirketine %2.5 net ("NSR") telif ücreti ödenmektedir.

Tavşan Altın Madeni, Türkiye'nin batısında yer almaktadır. JORC ölçümüne göre 253.000 ons altın ve 0,7 milyon ons gümüş kaynak içermektedir. Çevresel Etki Değerlendirmesinin onaylanması ve ilgili izinlerin ardından Tavşan, Türkiye'deki ikinci altın madenciliği işletmesi olarak planlanmaktadır. Gelecekteki üretimde %2'ye varan bir NSR telif hakkı Sandstorm Gold'a ödenecektir.

Salınbaş Altın Projesi, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer almaktadır. JORC ölçümüne göre 1,5 milyon onsluk (Temmuz 2020 itibariyle) altın kaynağı içermektedir. Salınbaş'ın 16 km güneyinde yer alan 4 milyon onsluk Sıcak Maden projesi de dahil olmak üzere birçok önemli altın-bakır projesini içeren "Sıcak Altın Koridoru" multi-milyon onsluk Artvin Altın Sahası içinde yer almaktadır. Eldorado Gold Corporation'a gelecekteki üretim için %2'ye kadar bir NSR telif hakkı ödenecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER