© Yeraltı Haber 2021

Artvin'de Aynı Bölgede Üç Ay İçinde İkinci Heyelan!

Artvin'de, Karadeniz Sahil Yolu'nun Hopa - Kemalpaşa karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle yaklaşık yarım saat ulaşıma kapalı kaldı. Heyelanda bir tır zarar gördü ve heyelan anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Bu bölgede 1 Temmuz tarihinde de heyelan yaşanmış, bir tır sürücüsü hayatını kaybetmiş iki kişi de yaralanmıştı. 

Sabah saatlerinde Sarp Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış için bekleyen uluslararası taşımacılık yapan tırların bulunduğu park alanına, yamaçtan kopan taş ve toprak kütleleri düştü. Heyelan nedeniyle karayolu ulaşıma kapanırken, Karayolları ekiplerinin çalışmasının ardından karayolu kontrollü olarak tekrar ulaşıma açıldı.

Bölgeden gelen görüntülerden de anlaşılacağı üzere mevcut yolun yamaç tarafı oldukça dik ve dike yakın eğim değerlerine sahiptir. Hem bu arazi koşulları hem de sık bitki örtüsünün olduğu bu ve buna benzer bölgelerde mühendislik araştırması ve hizmeti sunmanın bazı zorlukları bulunmaktadır. Kazı, sanat yapısı, vb. sistemlerle yapılacak maliyetli ve uygulaması nispeten zor mühendislik çözümlerinin yerine buna benzer bölgelerde çelik ağ, ankrajlı çelik bariyer gibi sistemlerin kullanılması düşünülebilir.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER