© Yeraltı Haber 2021

Artvin'e 40 Tünel İnşa Ediliyor!

Artvin’de, inşa edilen Yusufeli Barajı’nın yıl sonunda su tutmaya başlamasıyla birlikte ilçenin yerleşim yeri de su altında kalacak. Yusufeli ilçesi bu sebeple başka bir yerleşim alanına taşınmıştır. İnşaatı sona yaklaşan yeni yerleşim yerine, toplam uzunluğu 56,7 kilometre olan 40 tünelle ulaşım sağlanacak.

Yusufeli ilçesinde yapımı sürdürülen, Yusufeli Barajı’nın yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. Yusufeli Barajı’nda yıl sonunda su tutulmaya başlanacak. Barajda 558 megavat kurulu güce sahip santralle 2,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

40 Tünelle Ulaşım
Yusufeli Barajı bittiğinde su altında kalacak ilçenin yeni yerleşim yeriyle değişen yol güzergahında çalışmalar devam ediyor. Ekipler, bir yandan tünel bir yandan da viyadük çalışmalarını sürdürüyor. İnşaatında sona  gelinen yeni yerleşim yerine ise toplam uzunluğu 56,7 kilometre olan 40 tünelle ulaşım sağlanacak.

Tünellerin Kazı İşleri Tamamlandı
Yusufeli İlçesinin yeni ulaşım güzergahı için 69,2 kilometre yol yapılıyor. Bu yol projesinin 56,7 kilometresi tünellerden oluşmaktadır. Yani ilçeye gitmek için 40 tünelden geçmek gerekiyor. Bu da yolun yüzde 80lik bir bölümünü kapsamaktadır.

İnşa edilecek 40 tünelin kazı işleri tamamlandığı, kaplama betonları da bitmek üzere olduğu bildirildi. Yıl sonuna kadar buradaki imalatların tamamlanıp, yolun trafiğe açılması planlanıyor. Bu yollar, Artvin-Yusufeli ve Artvin-Erzurum yollarını bağlayacak. İlçe merkezinin taşınmasıyla birlikte tüm yolların trafiğe açılmasını hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER