© Yeraltı Haber 2021

Aşağı Kaleköy Hibrit Güneş Enerji Santrali (GES) Tesisi Hizmete Açıldı!

Avrupa'nın En büyük Türkiye'nin İlk Hibrit GES Tesisi Olan “Aşağı Kaleköy Barajı Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi” hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katıldığı Toplu Açılış Töreni’ne Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Bingöl Valisi Kadir Ekinci ve protokol üyeleri katıldı.

Kalehan Enerji'nin Bingöl'de bulunan Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santraline (HES) eklenen Güneş Enerjisi Santralinin (GES) açılış töreni, tesisisin genel görüntülerinin yayınlanması ile başladı.

Bingöl'de Kalehan Enerji Grubu tarafından kurulan Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi'nde hidroelektrik ve güneş enerjisi kullanılarak 450 bin hanenin ihtiyacını karşılayan 580 megavat enerji üretiliyor.

Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük hibrit enerji santrali olma özelliğini taşıyan santralde 200 bin güneş paneli bulunuyor

Aşağı Kaleköy Barajı Özellikleri

Santralin, Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük hibrit enerji santrali olma özelliğini taşıdığı belirtildi. Verilen bilgiye göre, 1 milyon metrekarelik arazi üzerine kurulan GES’te, 44 bin kolon profili ve 1 milyon metrenin üzerinde kablo kullanıldı. Hibrit enerji santralinde 450 bin hanenin yıllık tüketimini karşılayabilecek elektrik üretiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER