© Yeraltı Haber 2021

Avrupa'nın En Büyük Güneş Santrali, Kalyon Karapınar Olacak!

Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali için üretim tüm hızıyla devam ediyor. Geçen yıl hizmete başlayan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikasında,  1 yılda 1 milyon güneş paneli üretimi gerçekleştirildi. Tamamen yerli üretimle yapılacak santral tamamlandığında alanında Avrupa'nın en büyüğü dünyada ise beş büyük güneş santralinden birisi olacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, 400 milyon dolar yatırımla kurulan fabrikanın kapasitesi 500 megavattan 1200 megavata yükseltildi.

Avrupa'nın En Büyük Güneş Santrali Olacak

370 megavat kurulu güce ulaşarak Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali için üretim yapılmaya devam ediliyor. Santral tamamlandığında Avrupa'nın en büyük, dünyanınsa en büyük beş güneş santralinden biri olacak.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Türkiye'nin yenilenebilir enerji ve yerli üretim ihtiyacı açısından öncü nitelikte bir yatırım oldu. Bu sorumluluğun bilincinde olarak yalnızca paneli ve enerjiyi değil teknolojiyi de geliştiren bir üretim merkezi olmayı hedefledik. 100'den fazla mühendis ve araştırmacımızın görev yaptığı Ar-Ge merkezimizin yürüttüğü çok önemli çalışmaların yanı sıra üretim teknolojilerinde ve uygulamada büyük başarılara imza attık. Fabrikamız 1. yaşına girerken 1 milyon panel üretti. Bunun yanı sıra M 10 model üretimine ve satışına başladık. Üretilen 1 milyon panelin 996 bini ilk fazını tamamladığımız Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'nde kullanıldı. Kapasite artışıyla birlikte 1,400 olan çalışan sayısının da 2 bin 100'e ulaşacak." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER