© Yeraltı Haber 2021

Azerbaycan’ın Petrol Devi Karadeniz Gazı İçin Desteğe Hazır!

Azerbaycan devlet petrol firması Socar'ın Türkiye CEO'su Zaur Gahramanov, Karadeniz gazı konusunda Türkiye'ye her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Konu ile ilgili Bakü’den açıklamalarda bulunan Zaur Gahramanov, "Socar Türkiye olarak petrol ve doğal gazda uzmanlaşmış bir grubuz ve talebi halinde Türkiye'ye bu süreçte elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Socar olarak Azerbaycan ve Gürcistan'da uzun yıllara dayanan doğal gaz dağıtım tecrübemizle bilgi ve birikimlerimizi Türkiye ile paylaşmaktan mutluluk duyarız. Karadeniz'deki rezervin ekonomimize kazandırılmasında üzerimize düşen katkıyı yapmaya her zaman hazırız" dedi.

Türkiye'nin en büyük dış yatırımcısı olduklarını bildiren Gahramanov açıklamasında, "Pandemide de üretimimizi kesintisiz olarak sürdürdük. Bu dönemde üretim süreçlerimizdeki stratejik katkısını net olarak gözlemlediğimiz STAR Rafineri'nin operasyonel kabiliyetini daha da artırmak için başladığımız ek yatırımları, 2022'ye kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Star Rafineri'de verimliliği artırmak için 600 milyon dolarlık depolama yatırımımız sürüyor. Bu alandaki projelerimizin tamamlanmasıyla Star Rafineri'nin yatırım değeri yaklaşık 7 milyar dolara ulaşmış oldu." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER