© Yeraltı Haber 2021

Bakan Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul Projesi'nin Başlamasına Çok Kısa Bir Zaman Kaldı”

Türkiye Müteahhitler Birliği 33. Olağan Kurul Toplantısı’nda konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul Projesi, dünya şaheseri şehrimizi ve eşsiz boğazımızı tüm risklerden kurtaracak” dedi.

Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul dünya deniz ticaretinde önemli bir işlev üstlenerek Türkiye’nin lojistik gücünü ve altyapısını tamamlayacak uluslararası bir su yolu olarak görev yapacak.  Artık Kanal İstanbul’un yapım çalışmalarının başlamasına çok kısa bir zaman kaldı” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Müteahhitler Birliği 33. Olağan Kurul Toplantısı’na katıldı. Türkiye’nin, müteahhitlik hizmetlerinde dünya liginde Çin'in ardından ikinci sırada yer aldığını belirten Karaismailoğlu, Türkiye’nin geleceğin en büyük ekonomilerinden biri olacağını hedeflediklerini ve Türkiye’nin müteahhitlik hizmetlerinde dünyada bir marka haline geldiğini söyledi. ’Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde, ülkemiz 44 firma ile dünya liginde Çin'in ardından ikinci sırada yer almaktadır.

Karaismailoğlu, “Ülkemiz bugün dünyanın parmakla gösterdiği bir inşaat sektörüne ve dev eserlere sahip. Diğer yandan, Türkiye ekonomisine asla inkâr edilemeyecek, büyük bir katma değer sunuyorsunuz. Öyle ki, dünya ekonomisi art arda darboğazlardan geçerken; çalışma azminizle, yarattığınız ekonomik değerle, istihdamla, size bağlı 200’den fazla sektörü ateşleyerek üretkenlik açısından adeta bir rol model oluyorsunuz” diye konuştu. 

“Kanal İstanbul, dünya deniz ticaretinde önemli bir işlev üstlenerek” 

İstanbul Boğazı’nda geçmiş yıllarda meydana gelen Independenta ve Nassia kazalarını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Karaismailoğlu, açıklamasında:

“Kanal İstanbul Projesi, dünya şaheseri şehrimizi ve eşsiz boğazımızı tüm bu risklerden kurtaracak.  İstanbul Boğazı’nın gemi trafik yükü azalırken, tehlikeli madde taşıyan gemilerden dolayı oluşabilecek riskler en aza inecek. Kanal girişinden itibaren deniz akıntısını ve dalga boyunu ölçerek gemiyi kumanda eden otonom kılavuz kaptan sayesinde gemilerin yüzde 100 güvenli geçişi sağlanacak.  Kanal İstanbul dünya deniz ticaretinde önemli bir işlev üstlenerek Türkiye’nin lojistik gücünü ve altyapısını tamamlayacak uluslararası bir su yolu olarak görev yapacak.  Artık Kanal İstanbul’un yapım çalışmalarının başlamasına çok kısa bir zaman kaldı.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER