© Yeraltı Haber 2021

Bakan Pakdemirli Su ile İlgili Açıklamalarda Bulundu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Su Şurası” ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, Su Şurası kapsamında su konusunda geleceğe dönük hangi adımların atılacağı ile ilgili planlamalar yapılacağını belirtti. Su kanunu çıkarmayı hedeflediklerini bildirdiği açıklamasında Pakdemirli, "Su Şurası'ndan çıkacak neticelerle Su Kanunu çıkarmayı hedefliyoruz. Kanunla suyun tahsisi ve yönetimine ilişkin konular belirlenecek." dedi.

Bakan Pakdemirli Su Şurası ile ilgili ise “Bu kapsamda suyun verimliliği, suyu nasıl yöneteceğimizi, suyun hukuku, arz güvenliği, atık suyu, suyun kaynakları, kalitesi ve miktarı, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi, bunların uyumu, su kaynaklarının nasıl yönetileceği, bunların nasıl geliştirileceği konuşulacak. Suyun önemli bir kısmı tarımda kullanılıyor, tarımsal sulamayı, depolama tesisleri ile orman ve meteorolojiyi Su Şurası içinde konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Su fakiri olmamamıza rağmen su stresi yaşayan bir ülke olduğumuzu belirten Bakan "Türkiye geneli içme suyu barajlarında 31 Mart 2020'de yüzde 58 doluluk varmış, şu an yüzde 52 doluluk bulunuyor. İstanbul ve İzmir'de bu yıl suyla ilgili problem görünmüyor. Ankara için de önemli bir problem yok." sözlerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER