© Yeraltı Haber 2021

Bartın’da Heyelan; Bir Ev Boşaltıldı

Bartın’a bağlı Akbaş köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev tahliye edildi. Potansiyel risk altındaki 3 ev ile ilgili de incelemeler devam ediyor.

Tahliye edilen evin sahibi Durdu Özsoy, “Gece saatlerinde ses geldi, deprem oluyor, sandım. Çok korktuk. Şu anda eve giremiyoruz, korkuyoruz” dedi.

Hasar gören evin üstünden geçen Hasankadı Beldesi yolundan kayan toprak, iki kişinin yaşadığı evin yanına kadar geldi. Olayı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bildiren ev sahiplerinin yardımına İl Özel İdare Müdürlüğü’nün iş makineleri geldi. Ekipler risk altında bulunan 3 ev ile ilgili inceleme başlattı.

Olayla ilgili olarak ev sahibi Nail Özsoy, “Gece saatlerinde aniden bir anda büyük gürültü ile toprak aşağı kaymaya başladı. Heyelan sırasında ağaçlar yerinden koptu, çok ses yaptı. Burada bulunan 4-5 ev sallandı. Daha sonra köye AFAD ekipleri geldi, inceleme yaptı. Bizi evden tahliye ettiler. Burası daha sonraki yağmurlarda yine akacak. Burası ekipler tarafından gözetim altında tutulacak ama biz yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Teknik Değerlendirme

Ev sahiplerinin açıklaması ve bölgeden gelen fotoğraflar doğrultusunda kayma düzleminin derin olabileceği düşünülmektedir. Heyelan sırasında ses gelmesi ve evlerin sallanması buna işaret etmektedir. Aşırı yağışlarla akışkan duruma geçen heyelan malzemesi, ağaçları yerinden sökmüş ve metrelerce sürüklemiştir. Heyelan mekanizmasının moloz akması olduğu düşünülmektedir. Hareketin meydana geldiği noktanın üst kotlarında tansiyon çatlaklarının olabileceği ve incelemelerin daha üst noktalara kadar yapılması önerilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER