© Yeraltı Haber 2021

Bingöl-Sancak Yolu 2022 Yılında Tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapım aşaması devam eden Bingöl-Sancak İl Yolu’ndaki şantiyede incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Karaismailoğlu, 490 milyon lira bedelli olan yol projesinin toplam uzunluğunun 32,5 kilometre olduğunu belirterek projeyi 2022 yılında tamamlayıp, kullanıma açılmasını planladıklarını söyledi.

Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, “Yol çalışmalarımızın devam ettiği Bingöl-Sancak İl Yolundan, Elazığ-Bingöl yoluna bağlanarak yapılacak kesimi ile güzergahın Bingöl Çevre Yolu şeklinde çalışması sağlanacaktır.  Projemizi, inşallah 2022 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” cümlelerini kullandı.

Bingöl’e 6 milyar 22 milyon liralık yatırım yapıldığını açıklayan Bakan bu bölgede pek çok yeni projeyi hayata geçirdiklerini belirterek ilk olarak karayollarının önceliği olduğunu söyledi. Karaismailoğlu, “İlimizdeki bölünmüş yol uzunluğu 5 kilometre iken, 220 Kilometre daha bu standartta yol yaparak, bölünmüş yol ağımızı 225 kilometreye çıkardık. Bugün Bingöl’de 223 kilometresi devlet yolu, 379 kilometresi de il yolu olmak üzere toplam 602 kilometre yol ağımız bulunmaktadır” dedi.

2022 yılında bitmesi planlanan proje ile ilgili ise Karaismailoğlu, “Yolumuzda toplam 686 metre uzunluğunda 3 adet köprü yapacağız. Projemizi, inşallah 2022 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Yol çalışmalarımızın devam ettiği Bingöl-Sancak İl Yolundan, Elazığ-Bingöl yoluna bağlanarak yapılacak kesimi ile güzergahın Bingöl Çevre Yolu şeklinde çalışması sağlanacaktır.  Proje ihalesinin 1. aşaması yapıldı. 2. aşaması ise 12 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşecek. 2,5 kilometrelik bu kesimde 1 adet 330 metre uzunluğunda viyadük bulunuyor.” dedi. 

Kaynak: https://www.uab.gov.tr/

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER