© Yeraltı Haber 2021

Bir Lego Tutkunu Paleozoik Fosillerinin Legosunu Üretti

Danimarka merkezli Dünyaca ünlü Lego, Bir Lego tutkununun Paleozoik fosillerinin legosunu ürettiğini resmi sitesinden duyurdu. Lego’nun sitesinden yapılan açıklamaya göre Trilobit, Eurypterid ve Ammonit Legolarının yapıldığını fikirler bölümünden tutkunları ile paylaştı. Lego tutkununun resmi siteye aktardığı açıklama ise tam şöyle;

“Paleozoik çağda birçok ilginç hayvanlar vardı. Kambriyen'de Wiwaxia corrugata, Opibinia regalis gibi tuhaf yaratıklar vardı  ve aynı zamanda trilobitlerin ilk ortaya çıktığı zamanlardı. Trilobitler ilk ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra, amonoidler de ortaya çıktı. Sonra Devoniyen'de balıklar geldi; Dunkleosteus terreli gibi, kafası dışında oldukça normal (büyük de olsa) bir balığa benzeyen yaratıklar bile tuhaftı. Dunkleosteus, kafasının dışında ikinci bir kafatası büyümüş gibi görünüyordu.

 

-Legodan üretilmiş paleozoik fosiller

Her neyse, bu hayvanlar hakkında bildiğimiz tek şey fosiller. Bazı balıkar, kıkırdakları fosilleşemediği için yalnızca dişinin fosilinden bilinir. Bir de trilobitler gibi mükemmele yakın ayrıntılarla korunmuş olanlar var.

Bu yüzden burada Paleozoik dönem fosillerinin 3D LEGO modelini yaptık. Bir trilobit, bir eurypterid (deniz akrebi) ve boş bir amonoid kabuğu legosu var. Eurypterid'in uzantılarının mükemmel olduğunu söyleyebilirim, ancak fosiller hareket edemez! Her neyse, her birinin pirinç renkli desteklere ve bir etikete sahip koyu kahverengi bir standı var. Hepsi oynamak için raflardan çıkartılabilir. Bunun harika bir set olacağını düşünüyorum çünkü harika görünüyor, eğitici ve doğru. Eğlenmek için yaptım.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER