© Yeraltı Haber 2021

Bitcoin Madenciliğinde Jeotermal Enerji Devri!

El Salvador'un Bitcoin'i resmi para birimi kabul eden ilk ülke olması, devasa enerji tüketen kripto para madenciliğinin altından nasıl kalkacağı sorusunu beraberinde getirdi. Devlet Başkanı Nayib Bukele, ihtiyaç olan enerjiyi karşılamak için çarenin volkanlardan kaynaklanan jeotermal enerji olduğunu söyledi. 

Kripto para biriminin üretimi için yapılan madencilik işlemleri çok fazla elektrik gerektiriyor ve bugün bu elektriğin çoğu hala fosil yakıtlar tarafından üretiliyor. Bu durum dünya çapında yürütülen iklim çabalarına ters etki yaratmaktadır.

El Salvador Devlet Başkanı, bitcoin madencilik işlemlerinin artık jeotermal enerji ile yapılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Şu anda ülke, elektriğinin yaklaşık %64’ünü yenilenebilir enerjiden, yani hidroelektrik, güneş ve jeotermalden elde ediyor.

El Salvador’daki jeotermal enerji üretim kapasitesi, planlanan veya geliştirilmekte olan yaklaşık 110 MW’lık potansiyel ek jeotermal enerji üretim kapasitesi ile 204 MW’da bulunuyor.

Başkan Bukele, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, El Salvador’un kripto para birimi madenciliği için kaynak olarak jeotermali kullanacaklarını işaret ederek, ülke enerji üretim şirketlerinden LaGeo’ya; çok ucuz, %100 temiz, %100 yenilenebilir, 0 emisyonlu enerji ile bitcoin madenciliği için tesisler sunması talimatını verdiğini belirtti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER