© Yeraltı Haber 2021

“Biyokütle Enerji Destekli Jeotermal Seracılık Projesi”

Aziziye Belediyesi, “Biyokütle Enerji Destekli Jeotermal Domates Seracılığı Projesi” için kolları sıvadı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan  seracılık projesinin inşa edileceği bölgede incelemelerde bulundu.

Başkan Orhan proje ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Bu proje sıradan ve sadece sezonluk bir seracılık yatırımı olmayacak. Bu projeyle termal kaynaklarımızı ve biyokütlesel atıkları kullanmak suretiyle yılın tamamında domates üretimi yapacak, ilçemizde yeni iş olanakları ve istihdam fırsatları oluşturmuş olacağız. Yani bu yatırımla gençlerimiz için yen iş ve aş kapıları açmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Orhan, Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile yapılacak işbirliği kapsamında hayata geçirilecek olan “Biyokütle Enerji Destekli Jeotermal Domates Seracılığı Projesi” hakkında bilgiler de verdi. İklim koşullarından dolayı bölgede tarımsal üretimin zorluğundan bahseden Orhan, “İşte biz bu üretim sürecine süreklilik kazandırmak için seracılıkta yeni bir modeli hayata geçiriyoruz. Bu model kapsamında seralarımızı kış aylarında termal sularımızla ısıtarak, üretim için gerekli ısı ve nem ortamını oluşturmuş olacağız. Yani havalar soğudu ya da kış geldi diye üretime ara vermek zoruna kalmayacağız.” dedi.

Gerekli Enerji, Biyokütlesel Atıklardan

Projenin temelinde üretimin yanında çevre koruma özelliğinin de olduğunu açıklayan Başkan Orhan, biyokütlesel atıklardan üretilen enerjinin proje kapsamındaki seralarda kullanılacağını belirterek, “İlçemizde yıllık 70 bin tonun üzerinde Biyokütlesel Atık oluşuyor. İşte biz bu projeyle bahse konu atıkları önce toplayacak, ardından kuracağımız sistemle enerjiye dönüştürecek ve son olarak da bu enerjiyi yine seralarımızı ısıtmak için kullanacağız.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER