© Yeraltı Haber 2021

Brezilya’daki Korkunç Heyelanda 6 Kişi Öldü, 20 Kişi Kayıp

Geçtiğimiz cumartesi günü Brezilya’daki bir şelale ve kanyon bölgesinde motorlu teknelerin üzerine mega büyüklükteki bir kaya blok devrildi. Yetkililerce yapılan açıklamada olayda en az altı kişinin hayatını kaybettiği, dokuz kişinin ise ağır şekilde yaralandığı belirtildi.

Brezilya’da Gerais eyaletinde yer alan Capitolio Gölü’nde bir kaya bloğu dik ve dike yakın süreksizliklerden ayrılarak devrildi. Serbest hale geçen blok kanyon yakınındaki tur teknelerinin üzerine düştü. Sosyal medyada yayınlanan videoda blok düşerken turistlerin çaresizce bağırdığı görülmektedir. Olayda bir tur teknesi batarken diğerleri ise hızla uzaklaştı.

Kurtarma ekipleri ve dalgıçlar kayıp olduğu düşünülen 20 kişiyi aradıklarını ifade ettiler. İtfaiye sözcüsü kaya bloğun doğrudan iki tekneye çarptığını ve 24 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, 6 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığını ifade etti.

Bölgenin yaklaşık olarak iki haftadır yoğun yağış altında olduğu bu durumunda kaya ortamındaki süreksizlikler içerisindeki dolgu malzemesini zayıflatmış olabileceği düşünülüyor.

Olayın Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=XsWU9J-GGWQ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER