© Yeraltı Haber 2021

Buca Metro İnşası İçin 125 Milyon Avro Kredi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Metrosu inşası maliyeti için ilk kredi sözleşmesini Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladı.

Başkan Soyer, 1 milyar 70 milyon avroluk İzmir’in en büyük yatırım projesi olacak Üçyol-Buca Metrosu için 125 milyon avroluk kredi sözleşmesine imza atmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası  (EBRD) daha öncedende birçok projede işbirliğinde bulunmuştu..

125 milyon avro tutarındaki dış finansmanın sözleşmesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile EBRD Altyapı Sektör Direktörü Sue Barrett tarafından imzalandı.

İmza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, İzmir Metro A.Ş Genel Müdürü Sönmez Alev, İzmir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanı Övünç Özgen, Başkan Danışmanı Onur Eryüce, Türkiye, Orta Doğu ve Afrika, EBRD Türkiye Başkanı Arvid Tuerkner, EBRD Altyapı Sektör Direktörü Sue Barrett, EBRD Türkiye Başkan Vekili Şule Kılıç, EBRD Altyapı Sektörü Kıdemli Müdür İdil Gürsel ve EBRD Altyapı Sektörü Uzman Bankacı Begüm İrhan video konferans ile katılım sağladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER