© Yeraltı Haber 2021

Bulgaristan’da Shipka Tüneli İçin Sözleşme İmzalanacak

Bulgaristan Bölgesel Kalkınma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Balkan sıradağlarındaki Shipka geçidinin altında bir karayolu tüneli  inşaatı için Nisan ayı sonuna kadar sözleşme imzalanması bekleniyor.

Bakanlığın geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı basın açıklamasında, projeye ilişkin kamu alım ihalesini kazanan konsorsiyumun teklifinin fiyatını doğruladığı belirtildi.

Yerel inşaat şirketlerinden Patni Stroezhi - Veliko Tarnovo, Hidrostroy ve Patinzheneringstroy-T'den oluşan PSVT konsorsiyumu, Gabrovo şehrinin 10.5 kilometrelik yan yolu için (5 tünel dahil) 2020 yılında 358 milyon lev (197,6 milyon $/183 milyon euro) fiyat teklifiyle ihaleyi kazandı.

3.2 kilometre uzunluğunda olacak Shipka  tünelinin teknik tasarımını tamamlamak için yatırımcı gruba dokuz ay süre verildi.

Bölgesel kalkınma bakan yardımcısı Derlyana Ivanova yaptığı basın açıklamasında, Gabrovo ve Sevlievo belediyelerinin 2021 ve 2027 arasındaki dönemde AB destekli bölgesel kalkınma finansmanı kapsamında 510 milyon levaya erişebileceklerini söyledi.

Shipka  tünelinin, ülkenin kuzey ve güney bölgeleri arasındaki seyahat sürelerini önemli ölçüde azaltması bekleniyor.

Şubat ayında, bölgesel kalkınma bakanı Grozdan Karadjov, konsorsiyumun artan inşaat malzemeleri ve enerji maliyetlerine rağmen projeye başlangıç ​​fiyatından devam edeceğini belirttiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER