© Yeraltı Haber 2021

Bulunan En Eski Çok Hücreli Canlı Fosili Keşfedildi!

İngiltere'de bilim insanlarından oluşan bir ekip 1 milyar yıllık bir mikro fosil keşfetti. Bu fosilin kayıtlara geçmiş en eski çok hücreli canlı olabileceği düşünülüyor.

Araştırmacılar, keşfedilen fosilin, tek hücreli ile çok hücreli canlılar arasında karma yapıya sahip, eski çağlarda yaşayan bir organizmaya ait olabileceği ifade etti.

İskoçya'nın batı kıyısında bulunan Loch Torridon Gölü'nün yatağından toplanan 1 milyar yıl öncesinden kalma taşların incelenmesi sonucu ortaya çıkarılan mikro fosillerin, olağanüstü şekilde korunmuş olduğu tespit edildi.

Araştırmacılar bulunan fosilin Bicellum brasieri ismi verilen 30 mikro metreden daha küçük ve birden çok yuvarlak hücreyi içine alan küre şeklinde olduğunu belirtti. Fosilin dış çeperinin uzun sosis biçimli hücrelerle çevrili yapıya sahip olduğu yapılan araştırmalar sonucu saptandı.

Bu zamana kadar bu fosil türünün hiç tanımlanmadığını belirten paleobiyolog Charles Wellman yaptığı açıklamasında, “Karmaşık çok hücreliliğin ve hayvanların kökeni, yeryüzünde yaşamın tarihinde en önemli iki olay olarak kabul ediliyor. Keşfimiz, her ikisine de yeni bir ışık tutuyor.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER