© Yeraltı Haber 2021

Bursa-Orhaneli Yolu Doğancı Barajı Tüneli’nde Çalışmalar Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile beraberindeki heyet 12 Şubat Cumartesi günü Bursa-Orhaneli Yolu Doğancı Barajı Tüneli şantiyesine ziyarette bulundu. Şantiye alanında incelemelerde bulunan ve çalışmalarda gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, basına açıklamalarda bulundu.

“Bursa genelinde devam eden 18 ayrı karayolu yatırımının toplam proje bedeli; 3 milyar 405 milyon liranın üzerindedir."

Bursa'nın ulaşım ve iletişim yatırımları için 29 milyar 500 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, bu yatırımlar içinde karayolu yatırımlarının önemli yere sahip olduğunu vurguladı. Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“2003'te Bursa'da sadece 194 kilometre bölünmüş yol varken, 406 kilometre daha yol yaparak, bu standarttaki yol uzunluğunu 600 kilometreye çıkardık. İl genelindeki karayollarının yarısına yakınını bölünmüş yol olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. İlimizdeki bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu da 148 kilometreden alıp, 766 kilometreye çıkardık.  Bursa il genelinde 278 kilometre tek yol yapımını gerçekleştirdik. 1 adedi tek ve 3 adedi de çift tüp olmak üzere toplamda 13 bin 129 metrelik 4 tane tünel inşa ettik. İlde yaptığımız 274 köprünün toplam uzunluğu 20 bin 801 kilometreye ulaşıyor. Halen Bursa genelinde devam eden 18 ayrı karayolu yatırımlarının toplam proje bedeli; 3 milyar 405 milyon liranın üzerindedir."

“Dürdane Ayrımı Köprülü Kavşağı bölgedeki trafik yoğunluğunu azalttı"

İstanbul-Bursa-İzmir güzergahındaki önemli kesimlerden birisi olan Bursa-Yalova Devlet Yolu üzerindeki Dürdane Ayrımı Köprülü Kavşağını tamamladıklarını ve geçtiğimiz 15 Mart 2021'de hizmete açtıklarını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, 55 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğinde olan Dürdane Ayrımı Köprülü Kavşağı'nın bölgedeki trafik yoğunluğunu azalttığını ve transit geçişlere kolaylık getirip kazaları önlediğini belirtti.

“Bunun yanında, Bursa'nın turizm potansiyeline hizmet etmekte olan Bursa-Uludağ karayolunu da iyileştiriyoruz." ifadelerini kullanan Karaismailoğlu, “Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin talepleri üzerine şehir merkezi ile karayolları sorumluluk alanı arasında kalan kesimi de bitümlü sıcak kaplamalı hale getiriyoruz." dedi.

“Tünelimizin hizmete açılmasıyla birlikte, 5,2 kilometre olan ulaşım mesafesi 1,6 kilometre daha kısalarak 3,6 kilometre olacaktır"

Bursa-Orhaneli İl Yolu Doğancı Baraj Varyantı hakkında bilgilendirmede bulunan Karaismailoğlu, projeye ilişkin şunları söyledi: “Uzunluğu 3,5 kilometre olan proje kapsamında, 220 metrelik 1 adet viyadük ve bin 998 metrelik de bir adet tünel yer almakta. Önceki yıllarda tünelde 515 metre kazı destek çalışması yapılmıştı. İhale kapsamında tünel kazı destek çalışmalarına devam ediyoruz. Hat üzerindeki yolun arazi yapısından kaynaklı yoğun trafik ve kış şartlarındaki sel ve heyelandan dolayı ulaşım güçlükle yapılıyor. Tünelimizin hizmete açılmasıyla birlikte, 5,2 kilometre olan ulaşım mesafesi 1,6 kilometre daha kısalarak 3,6 kilometre olacaktır. Hattaki ulaşım süresi 15 dakikadan sadece 3 dakikaya inecek."

Projenin ekonomiye katkısı hakkında da konuşan Karaismailoğlu, hattın hizmete girmesiyle; zamandan 10 milyon lira, akaryakıttan ise 4 milyon lira olmak üzere yıllık 14 milyon lira tasarruf sağlanacağının altını çizdi. Proje ile 816 ton daha az emisyon salınımı olacağının da bilgisini veren Karaismailoğlu, projenin tamamlanmasıyla Bursa-Keles-Orhaneli ayrımında bulunan kavşağın çok daha güvenli hale geleceğini sözlerine ekledi.

“Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi sayesinde Bursa'mızın bölgedeki önemi çok daha fazla artacaktır"

Bakan Karaismailoğlu, ülkemizin doğu-batı ve kuzey-güney sanayi, tarım ve turizm hattının kavşak noktalarından biri olan Bursa'nın diğer ulaşım modlarıyla birlikte karayolları standardının yükseltilmesi için canla başla çalıştıklarını dile getirdi. Karaismailoğlu, “Marmara Bölgesi'nin altın kolyesi Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte önümüzdeki günlerde hizmete açacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü'nün üzerinde yer aldığı Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi sayesinde Bursa'mızın bölgedeki önemi çok daha fazla artacaktır." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER