© Yeraltı Haber 2021

Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali Özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Çamlıca 1 HES ve müştemilatını, işletme hakkını Zeytindalı Elektrik AŞ’ye vermek suretiyle özelleştirdi. 

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Elektrik Üretim AŞ'ye ait Çamlıca 1 HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların, ihalede 580 milyon 500 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Zeytindalı Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Sanayi ve Ticaret AŞ'ye işletme hakkının verilmesi uygun bulundu.

Zeytindali Elektrik AŞ sözleşme imzalamaktan vazgeçerse veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmezse, özelleştirme ihalesi, 580.000.000 lirayla ikinci yüksek teklifi veren Güner Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’ye kalacak. Güner Enerji AŞ’de aynı şekilde yükümlülüklerini yerine getirmezse, teminatı irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek. 

Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali

Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Çamlıca Köyü mevkiinde, Zamantı Irmağı üzerindedir. Santral, 84 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 166. Kayseri'nin ise 2. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 72. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Çamlıca 1 HES ortalama 275.417.832 kilovatsaat elektrik üretimi ile 75.831 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Çamlıca 1 HES sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 92.206 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER