© Yeraltı Haber 2021

Çamlıca HES İhalesi!

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) bünyesindeki, Seyhan Havzası, Zamantı Irmağı üzerinde yer alan 84 MWe kapasiteli Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali özelleştirme ihalesi gerçekleştirildi. İhalede 580 milyon 500 bin lirayla en yüksek teklifi Zeytindalı Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, EÜAŞ adına kayıtlı Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklif 580 milyon 500 bin lirayla Zeytindalı Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapıldı.

ÖİB'nin dün paylaştığı duyuruda, söz konusu santral için ihaleye 6 şirketin teklif vereceği bildirilmişti.

Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Çamlıca Köyü mevkiinde, Zamantı Irmağı üzerindedir. Santral, 84 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 166. Kayseri'nin ise 2. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 72. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Çamlıca 1 HES ortalama 275.417.832 kilovatsaat elektrik üretimi ile 75.831 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Çamlıca 1 HES sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 92.206 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER