© Yeraltı Haber 2021

Çamurdan Elektrik Üretim Tesisi Törenle Açıldı!

Tokat Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle şehre kazandırılan Çamurdan Elektrik Üretim Tesisi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.
Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, protokol mensupları ve davetliler katıldı.

“Yılda 44 milyon kilovat saat elektrik üretilecek”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu kurdele kesimi öncesi projeye dair bilgileri aktardı, sine vizyon ile projenin teknik detayları aktarıldı. Yap, işlet, devret modeli ile devreye sokulan tesiste Türkiye’de ilk defa Tokat’ta görülecek dönerli yakma kazanı kullanılacak. Yerli ve milli imkanlar ile üretilen dönerli yakma kazanının devreye girmesiyle burada yanacak çamurdan yılda 44 milyon kilovat saat elektrik üretilecek. Ki bu miktardaki bir üretim 25 bine yakın hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek potansiyelde olacak.

Başkan Eyüp Eroğlu yaptığı konuşmada, “Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum, bizleri kırmayıp geldiler. Anadolu’nun mayası Tokat’a teşrifleri bizleri gururlandırdı. Tokat Belediyemiz olarak çevreci bir belediyeyiz ve oldukça iddialıyız. İçerisindeki bulunduğumuz bu tesis bunun bir devamı. Günlük atık suların temizlenmesinden biriken günlük 30 ton çamuru biriktiriyoruz ve nasıl bertaraf edeceğimizi düşünürken bir ay önce bu fikir aklımıza geldi. Ve hemen hızlı şekilde resmi işlemlere başladık, bir yıl önce başlayan çalışma bir ay önce faaliyete geçti. Burada biriken çamur bu tesiste yakılarak elektrik üretilmekte. Yıllık 25 bin haneye yetecek elektriği burada üreteceğiz. 110 milyon Türk Lirası bedelle buraya kazandırıldı. Yıllık 45 milyon lira Türk ekonomisine katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER