© Yeraltı Haber 2021

Castillo,"Potansiyel" Kobalt ve NTE Keşfetti

Castillo Copper (ASX:CCZ), BHA Projesi'nin Yeni Güney Galler, Broken Hill yakınlarındaki Doğu Bölgesinde bulunan Tors Tank Prospect'teki 4 kuyudan "potansiyel" kobalt ve nadir toprak elementi (REE) mineralizasyonu gözlemlediğini bildirdi.

Şirket, toplam 488 m'lik 4 kuyu açmış ve bu sondaj, orta derecede eğimli görünen kil, amfibolit, şist, gnays ve pegmatitten oluşan jeolojik bir diziyi kesmiştir.

Castillo, kesişen jeolojiyi, 1970'ler ve 1980'lerde Broken Hill North da dahil olmak üzere önceki araştırmacıların gözlemleriyle tutarlı olacak şekilde yorumluyor.

Kalitatif kayıt işlemi sırasında Castillo, Broken Hill North tarafından yürütülen ve pirit barındıran kobalt mineralizasyonunu öneren önceki çalışma ile uyumlu olarak, 12 m kalınlığa kadar çok sayıda yayılmış katmanın (çoğunlukla pirit) tanımlandığını bildirmiştir.

Numunelerin daha ileri analizi, piritin çoğunlukla amfibolit tabakaları ile ilişkili olduğunu ve daha ince, daha seyrek horizonların da meydana geldiğini ve ara tabakalı şist ve gnays tabakaları içinde yayıldığını göstermiştir.

Saha XRF gözlemleri, amfibolit bölgesi içinde pozitif okumalar gösterdi, bu da kobalt mineralizasyonunun mevcut olduğu yorumunu destekliyor, ancak şirket bu görüşün nihai tahlil onayına tabi olduğunu belirtiyor.

Şirket ayrıca amfibolit katmanlarına yakın yerlerde, Nadir Toprak Elementlerini barındırabilecek 14 m kalınlığa kadar pegmatit ile ilişkili 'önemli' manyetit bölgeleri olduğunu bildirmektedir, ancak bu aynı zamanda nihai test onayına tabidir.

Şirket, bu yorumun, karşılaştırılabilir jeolojiye sahip olduğu ve BHA Projesi'nin Doğu Bölgesinde "yüksek tenörlü" NTE’lerin varlığını doğruladığı için, Iron Blow Prospect'teki DD90_IB3 kuyusundan alınan karotun son yeniden analizlerine dayandığını belirtiyor. Kaydedilen en iyi aralık 8m @ 1,270ppm TREO idi.

Tors Tank Prospect'teki sondaj çalışmalarının sona ermesiyle, toplanan 488 1m ters sirkülasyon (RC) örneğinin tümü jeolojik olarak loglara kaydedildi ve işleme ve analiz için ALS'nin Adelaide laboratuvarına gönderildi.

Castillo Copper Genel Müdürü Dennis Jensen, şirketin potansiyel NTE keşfinden memnun olduğunu söyledi.

“SONDAJ ÇALIŞMASI, JEOLOJİ EKİBİNİN HEDEFLENEN KOBALT BÖLGELERİNİN KESİŞTİĞİNİ DOĞRULAYARAK İLK YORUMLARIYLA MÜKEMMEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTI”

Ayrıca, nihai analiz sonuçlarına tabi olmakla birlikte, Kurul, potansiyel olarak nadir toprak elementlerini barındırabilecek önemli pegmatit bölgelerinin kesiştiğini öğrenmekten memnuniyet duymaktadır.”

Castillo Copper, öncelikle Avustralya ve Zambiya genelinde bakıra odaklanan Avustralya merkezli bir arama şirketidir.

Şirket, Mt. Isa bakır kuşağı bölgesinde 'büyük' ​​bir ayak izi, Zambiya'nın bakır kuşağında 4 ruhsat, 'büyük' ​​bir görev süresi dahil olmak üzere temel projeleriyle desteklenen orta seviye bir bakır grubuna dönüşmek için stratejik bir dönüşüme başlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER