© Yeraltı Haber 2021

Çayırhan Termik Santrali Özelleştiriliyor!

Çayırhan Termik Santrali ile maden sahaları bütün olarak özelleştirilecek. 

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Çayırhan Termik Santrali ile Santralin kullanımında bulunan mülkiyeti EÜAŞ ve Maliye Hazinesine ait taşınmazlar, 4770 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı uyarınca özelleştirilecek. 

Karar kapsamında; Çayırhan Termik Santrali, Çayırhan Termik Santrali’nin kullandığı taşınmazlar,  EÜAŞ’a ait Çayırhan Linyit İşletmesi’nin kullandığı taşınırlar, Çayırhan Linyit İşletmesi’nin kullandığı mülkiyeti EÜAŞ ve Maliye Hazinesine ait taşınmazlar ve son olarak da Uluköy ve Karaköy mahallelerinde bulunan mülkiyeti EÜAŞ ve Maliye Hazinesine ait taşınmazlar varlık satışı yöntemiyle özelleştirilecek.

Ayrıca bu karar ile birlikte EÜAŞ adına kayıtlı bazı maden sahaları da işletme hakkının verilmesi yoluyla özelleştirilecek.

Çayırhan Termik Santrali

Çayırhan Termik Santrali, Ankara'nın Nallıhan ilçesi Çayırhan bölgesindedir. Kamuya ait olan Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 620 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 36. Ankara'nın ise 2. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 11. büyük Linyit Termik Santrali'dir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER