© Yeraltı Haber 2021

Cengiz Enerji, Özbekistan'a İkinci Santrali Kuruyor!

Cengiz Enerji, Özbekistan’daki ikinci doğal gaz yakıtlı kombine çevrim enerji santrali için anlaşma imzaladı.

Enerji sektöründe birçok alanda faaliyet gösteren Cengiz Enerji, Özbekistan’da kuracağı 220 MW’lik ikinci doğal gaz enerji santrali için anlaşma imzaladı. Cengiz Enerji Özbekistan’da kurduğu 240 MW’lik doğal gaz çevrim santralinin ardından Sirdaryo’da ikinci santralini kurulacak. Saatte 220 megavat kapasiteli santral ile Cengiz Enerji'nin Özbekistan’daki elektrik üretim kapasitesi toplam 460 megavata çıkacak.

200 Türk mühendis

Özbekistan’ın iki kentindeki yürütülen projelerde 200 Türk mühendis çalışacak. Projeler devreye alındığında işletmedeki istihdam rakamı iki proje için 200 kişi civarında olacak. Bu çalışanların da yüzde 20’si yine Türk mühendislerden oluşacak.

Santraller 2022 yılında devrede

Proje ile ilgili bilgi veren Cengiz Holding Enerji Grup Başkanı Ahmet Cengiz, Taşkent’te devam eden 240 megavatlık doğal gaz enerji santralinin ardından ikinci bir projeye imza attıklarını belirterek, “Her iki santralde saatte toplam 460 megavatelektrik üreteceğiz. Bu da yaklaşık 230 bin hanenin tükettiği elektriğe denk geliyor. Özbekistan, enerji alanında yeni yatırımcılara büyük kolaylıklar sağlıyor ve Türkiye’yle karşılaştırıldığında henüz doygunluğa ulaşmış bir pazar değil. Bu nedenle önümüzdeki dönemde de bu ülkede olmak istiyoruz.” dedi.

Her iki doğal gaz projesinde de yap-işlet modeliyle çalışacaklarını belirten Ahmet Cengiz, santrallerin 2022 yılında devrede olacağını bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER