© Yeraltı Haber 2021

Çevre ve İletişim Zirvesi'nin Etkileri Sürüyor!

Zirveye oldukça yoğun katılımdan mutluluk duyduğunu belirten Uluslararası Çevre İletişim Derneği Başkanı Sevda Güner, “Günümüzde çocuklarımızdan ödünç aldığımız bu Dünyamızda iki hayati krizi bir arada yaşıyoruz: İklim krizi ve enerji krizi. Bu krizlere karşı ülkemizin de ne kadar yoğun çaba harcadığının bilincinde olarak bizler de üstümüze düşeni yapmak ve çocuklarımıza sürdürülebilir bir gelecek bırakma amacımızı Dünya’ya açılarak gerçekleştirmek niyeti  ile Çevre ve İletişim Zirvesi’nin ikincisini Washington DC’de yapmaya karar verdik.

Uluslararası Çevre ve İletişim Derneği, iletişimin güçlü çatısı altında, enerji ve iklim krizini bir arada çözmeyi amaçlayan, sürdürülebilir kalkınma ışığında Dünya’ya iyi davranmanın yollarını arayacağız.” açıklamasında bulundu.

6-7 Aralık 2022’deki zirveye katılım gösteren T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Alparslan Bayraktar  zirvede  yaptığı açılış konuşmasında “2030 ara hedefleri ve 2050 Karbon-Nötr bir Dünya için içinde bulunduğumuz yıl ve önümüzdeki birkaç yıl çok kritik yıllar ve bizim bu yılları kaybetmeye herhangi bir lüksümüz olmadığı kanaatindeyim.” İfadesinde bulunmuştu. Konuşmasında Dünya’nın enerji ve iklim krizi arasında kalması durumuna vurgu yaparak “Yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, hidrojen, nükleer gibi alternatif kaynakları güçlü ve sürdürülebilir politikalarla doğru yatırımlara dönüştürerek enerji krizi ile iklim krizi arasında bir seçim yapmak zorunda kalmayabiliriz. Bizler de bu doğrultuda Türkiye’nin enerji politikalarını daha duyarlı, daha gerçekçi, daha esnek ve daha dijital prensipler doğrultusunda şekillendirmeye gayret ediyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER