© Yeraltı Haber 2021

Çiftay’ın Divriği’deki Madende Faaliyetleri Yeniden Başladı!

Çiftay AŞ’nin işletmekte olduğu Sivas-Divriği’deki yer altı demir madeni çalışanları geçtiğimiz günlerde, çalışma koşulları ve hakların iyileştirilmesi için iş bırakma eylemi düzenlemişlerdi. Bu olayın sonrasında, Çiftay AŞ ile işçilerin anlaşmaya varması neticesinde bu eylem sona erdi.

Çiftay AŞ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sivas-Divriği’de yer altı maden faaliyetlerimize ilişkin medyaya yansıyan haberlere istinaden kamuoyunun bilgilendirilmesi gereği doğmuştur. Yaşanan süreçte çalışanlarımıza daha iyi koşullar sağlamak üzere görüşmelerimiz gerçekleşmiştir.

Yarım asrı aşkın süredir Türk madencilik sektörüne ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan; Çiftay A.Ş. her zaman çalışanlarının yanında olmuş, onların ücret ve özlük haklarını olabildiğince üst seviyelerde alabilmeleri için gayret göstermiştir.

Çalışanların sağlığı ve güvenliği, iş barışı, üretim verimliliği ve bu çerçevede sürdürülebilir bir çalışma ortamı önceliğimizdir.

Ocak 2022 maaşlarına yansıyacak olan ücret ve yan haklar düzenlemelerinin çalışanlara açıklanması neticesinde, çalışanlarımız iş başı yapmışlardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

 

Fotoğraf: ciftay.com.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER